Online onderlinge wedstrijd (voor 30 april)

PSV Eext organiseert een online onderlinge wedstrijd in april! Dit betekent dat je ook mee kunt doen als je geen startpas hebt. Je rijdt niet mee voor winstpunten maar voor de fun. Iedere deelnemer krijgt een ingevuld protocol opgestuurd en een rozet. Winnaars van de rubrieken krijgen een waardebon van een ruitersportzaak naar keuze.

Je kunt meedoen aan verschillende rubrieken namelijk dressuur bixie t/m M2, springen (alle klasses) of mennen. Onze juryleden zorgen dat je tips krijgt waar je mee verder kunt trainen zodat je goed in vorm bent voor als de echte wedstrijden weer beginnen! Ook kun je natuurlijk meedoen als je het gewoon leuk vindt om te weten hoe je ervoor staat met je paard of pony. Wil je meedoen? Schrijf je dan in via https://psveext.online-inschrijving.com. Deelname kost slechts €7,50.

Te rijden proeven

April:

AA=2
A=4
B1=6
BB- F1 Versie B zonder galop
B=4
L1=8
L2=12
M1=16
M2=20

Springen

Bij het beoordelen van het springen draait het om de rijstijl, niet om de tijd. Je springt een parcours van minimaal 10 hindernissen. De hoogte bepaal je zelf.

De rijbaan

De rijbaan waarin je rijdt heeft een afmeting van 20 x 40m. Deze moet voorzien zijn van de rijbaanletters. Je hoeft niet in een wedstrijdring te rijden, dit mag natuurlijk wel. Je kunt bijvoorbeeld rijden in de buitenbak of binnenbak of in een ring in het weiland. De rijbaan hoeft niet afgezet te zijn met lage witte hekjes maar moet wanneer je in een weiland rijdt wel in de hoeken afgezet zijn.

*Tip: op het wedstrijdterrein in Eext staat een dressuurpiste en springparcours klaar die je per halfuur kunt huren via www.psveext.nl.

Goede kwaliteit

Voor een goede beoordeling is het belangrijk dat de beeldkwaliteit goed is. Dit betekent dat de opname goed van kleur en geluid moet zijn, dat de opname gemaakt moet zijn bij voldoende licht en dat de opname vloeiend is wat betreft beweging.

Regels voor dressuurproef filmen

– Film vanaf de letter C
– Houd je toestel/camera liggend/horizontaal vast als je filmt
– Zet je telefoon op vliegtuigstand zodat er niet allerlei meldingen tussendoor komen
– Zoom niet in of uit tijdens de proef
– De video moet in één stuk opgenomen zijn, mag niet gemonteerd zijn en bevat het originele geluid

Springparcours filmen

– Film vanaf een centraal punt
– Houd je toestel/camera liggend/horizontaal vast als je film
– Zet je telefoon op vliegtuigstand zodat er niet allerlei meldingen tussendoor komen
– Zoom niet in of uit tijdens het parcours
– De video moet in één stuk opgenomen zijn, mag niet gemonteerd zijn en bevat het originele geluid

Overige voorwaarden
1. De opgenomen video mag niet gemonteerd zijn en moet in één keer opgenomen zijn.
2. De video mag maximaal een week oud zijn
3. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Video mailen

Je kunt de video voor 30 april via WeTransfer of een gedeeld album naar ons toesturen. Het mailadres is psveext@gmail.com. Voor dat je ons de video mailt heb je je opgegeven via https://psveext.online-inschrijving.com. Vermeld bij je video even je gegevens zodat we weten wie je bent.

Post

In de eerste week van mei ontvang je per post je ingevulde protocol en een rozet. Winnaars van de rubrieken krijgen een waardebon van een ruitersportzaak naar keuze.