OSSENRIT 

Na de succesvolle editie van de Eexter Ossenrit in 2019 organiseert de Paardesportvereniging Eext op zondag 13 september wederom een prachtige buitenrit. Alleen dit jaar niet door het bos van Boswachterij Gieten-Borger, maar gaan we on tour naar het Balloërveld, Drentsche Aa.

Het Balloërveld is een prachtig eeuwenoud natuurgebied nabij Eext
en uitstekend geschikt om te paard of pony, of aangespannen een mooie en gezellige buitenrit te maken. Kenmerkend aan het Balloërveld zijn de brede zandpaden waarover je heerlijk kan galopperen, maar ook de geschiedenis zoals de karrensporen, de loopgraven van de tweede wereldoorlog en een grafheuvel zie je terug langs de route. De route zal grotendeels over het Balloërveld gaan, maar deels ook door het Drenstche Aa gebied (Taarlo en Gasteren) met een afstand van circa 20km.

Datum:
Zondag 13 september

Startlocatie:
De Balloohoeve
Balloo 52, Balloo
https://www.deballoohoeve.nl/

Afstand rit:
circa 20 km

Starttijden: middels tijdsblokken
9:00 – 10:00 uur – VOL
10:00 – 11:00 uur – VOL
11:00 – 12:00 uur – VOL
12:00 – 13:00 uur – 1 plekje vrij
Extra starttijd: 13:00 – 13:30 uur > VOL
Opgave voor de wachtlijst is mogelijk!

Graag gewenste starttijd vermelden bij opgave.
Starten kan zowel individueel als in een groep.
Mocht je te paard/pony liever niet in de buurt van een mencombinatie starten dit graag vermelden bij de opgave, zodat hier zoveel mogelijk rekening mee kan worden gehouden.

Kosten: €15.00 per combinatie (inclusief goed verzorgde lunch tijdens de rit). Voor een groom op de menwagen vragen wij een bijdrage van 5 euro voor de lunch. Eventuele fietsers of wandelaars die meegaan met deelnemers en ook van de lunch willen genieten vragen wij ook €5.00

Betaling graag vooraf via internetbankieren.
Je kan het totale bedrag overmaken naar rekeningnummer: NL60RABO0316210633 t.n.v. Paardensportvereniging Eext o.v.v. je naam/namen + evt. groom(s).
Je aanmelding is pas definitief als je het inschrijfgeld voldaan hebt.
Eventueel afmelden mogelijk tot 1 september 2020, nadien wordt het inschrijfgeld niet teruggestort i.v.m. de organisatiekosten.

𝐎𝐩𝐠𝐚𝐯𝐞 𝐯𝐢𝐚: 𝐨𝐬𝐬𝐞𝐧𝐫𝐢𝐭@𝐡𝐨𝐭𝐦𝐚𝐢𝐥.𝐜𝐨𝐦
Contactpersoon: Ilse Hendriks
Opgave mogelijk t/m 11 september.
Bij opgave graag een telefoonnummer doorgeven!

Goed om te weten:
– voor leden en niet leden.

De route gaat over verschillende paden. Een klein stukje door het dorp over verharde wegen, hiervoor is het van belang dat je paard/pony verkeerssmak is.

Op het balloërveld is het mogelijk dat de schaapskudde aanwezig is.

𝗟𝗘𝗧 𝗢𝗣
Sommige paden bestaan uit MUL zand, dit kan zwaar zijn voor mencombinaties. Wij proberen dit met de route zoveel mogelijk te ontwijken, maar ga voor jezelf na of je paard/pony hiervoor geschikt is.
𝘿𝙚𝙚𝙡𝙣𝙖𝙢𝙚 𝙞𝙨 𝙤𝙥 𝙚𝙞𝙜𝙚𝙣 𝙧𝙞𝙨𝙞𝙘𝙤